Recension: Palmen, Connie; Lucifer; 2007

LuciferJag lånade två holländska böcker på bibblan i Lidköping i syfte att hinna läsa dem på fem dagar. Jag lyckades. Connie Palmens Lucifer var den andra. Jag fick tips om författaren från en Nederlandskännare.

Boken, som bygger på en verklig händelse men är fiktion, handlar om ett tragiskt dödsfall i den holländska kultureliten. Clara Wevers (som i verkligheten hete något annat) ramlar ner för ett stup utanför ett semesterhus i Grekland. Var det en olycka, självmord eller ville någon bringa henne om livet? Hon var gift med den store dramatikern och tonsättaren Lucas Loos. Bokens berättarjag (författaren själv?) träffar personer som varit vänner till paret och de målar upp en bild av framförallt Lucas och ger sin version av vad som kan ha hänt.

Lucifer var en intelligent roman som var tämligen invecklad. Den passade inte en snabbläsare som jag för jag hade varit tvungen att hänga med i varenda vändning för att fullt ut förstå historien. Och det gjorde jag ju inte. Men det var en spännande historia och boken var oerhört välskriven så jag ger tummen upp till författaren och misstänker att boken bara helt enkelt inte var något för mig. Jag tror också att den hade varit mer intressant om jag känt till historien om Marina Schapers och Peter Schat, som huvudpersonernas förlagor hette.

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

    Haha, vet inte om jag är en Nederlandskännare, men jag har bott där några år. ☺ Blir faktiskt lite sugen på att läsa den här boken. Kul att läsa dina recensioner.

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

      Det är du väl! Pratar språket och har bott där. Det räknas definitivt 🙂 Den är nog bra om man står ut med att läsa lite långsammare. För mig blev det lite väl invecklat som sagt. Ska nog läsa något annat av henne någon gång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.