Nytt barn, nya barnboksfavoriter

Dojo

Jag skrev en hel del om mitt stora barns barnboksfavoriter när han var liten. Nu har jag ett nytt barn och alla barn har inte samma preferenser. Hugos absoluta favorit var Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlunds bok Orättvist. Den har inte gjort riktigt samma succé hos Selma, även om vi läser den ibland.

Eftersom ovan nämnda författare även tillhör föräldrarnas favoriter är det kanske inte konstigt att Konrad först seglade upp som Selmas favorit. Konrad och karamellerna är den vi har fått läsa mest (vi har också glömt Konrad lussar för att ta fram när det passar bättre).

Jag blev dock lite trött på att alltid läsa samma och rotade fram lite gamla böcker från Hugos småbarnstid. Vem-böckerna av Stina Wirsén går såklart hem, men Selma har de senaste veckorna haft en favorit som måste vara en bland de trä böcker vi läser: Dojo. Böckerna om Dojo är skrivna av Karin Salmson och det finns tre stycken. Jag har dock bra hittat två så lyckan var total idag när den tredje boken skymtades i bokhyllan. Jag fick läsa Dojo gömmer sig flera gånger innan Selma nöjde sig.

Jag inser att de flesta av böckerna jag läser för Selma kommer från Olika förlag. Jag har dem att tacka för mycket! I kategorin 0-3 år är de verkligen fantastiska. Och vem älskar inte den rosa oformliga Dojo?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.