Mendel-Hartvig, Åsa & Röstlund, Caroline; Orättvist!; 2012

OrättvistMed risk för att verka tjatig så kommer här ytterligare en hyllning till en av Olika förlags böcker. Orättvist! är en underbar bok om två syskon som känner sig orättvist behandlade. Nu har jag bara ett barn, men jag miss min egen barndom och hur det var att varas storasyster och det är klart att det många gånger kändes orättvist att brorsan fick åka vagn när jag var tvungen att gå. Halva boken ser det ur storasyskonets negativa perspektiv och andra hälften om vilka fördelar det är att vara äldre. Båda känner sig orättvist behandlade, men på slutet förenas de två syskonen.

Boken handlar om två syskon och som på så många andra barn så är det inte så tydligt vilket kön de har. Underbart befriande! Dessutom kallas de Storskrot och Lillskrot. De har helt enkelt det kön som barnet själv väljer. Jag tycker också om rytmen i texten. Den är inte på rim, men har ändå ett flyt jag kom in i efter ett par genomläsningar. Jag rekommenderar boken till alla småbarnsföräldrar, men allra särskilt till att som har fler än ett barn.

Läs mer: Olika, Adlibris, Bokus, Skånskan, Barnboksprat

4 pingar

  1. […] har skrivit Orättvist (Olika förlag), som är en av mina absoluta favoriter för små barn. De könlösa barnen (som man […]

  2. […] vägrar alla andra böcker. Bara Orättvist! av Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlund funkar när jag ska natta sonen. Alla andra böcker […]

  3. […] av Ann-Christine Magnusson Simri på hattäventyr av Karin Salmson och Maria Clason Orättvist! av Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlund (Present till min vän Ninas barn, som tack för att […]

  4. […] Orättvist – Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlund […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.