Recension: Mendel-Hartvig, Åsa & Röstlund, Caroline; Konrad lussar; 2014

Konrad lussarNär det kommer till barnböcker från Olika förlag så är min absoluta favoritförfattare Åsa Mendel-Hartvig. Böckerna om Tessla och inte minst boken Orättvist! är stora favoriter här hemma. Caroline Röstlunds bilder är också helt underbara. Konrad lussar är inget undantag.

Det närmar sig jul och Konrad och hans syster Hedvig ska lussa på förskolan. De får varsitt vitt nattlinne av mamma och mormor, men ur en låda från förra året provar de allt från luciakrona till stjärna till tomteluva. När de fått på sig en bra utstyrsel kommer syrran på att de ska vara nakenfis och barnen springer runt nakna i lägenheten. På Lucia väljer Konrad nattlinnet, en stjärna, en tomteluva och glitter.

Konrad lussar är inte en bok om att killar minsann kan vara Lucia. Det är en bok om barns kreativitet och önskan att vara fina modell extra allt. Det är en rolig bok för mitt barn att längta efter och han springer gladeligen omkring hemma i bara mässingen och skriker nakenfiiiiiiis! Som alltid älskar han en bok av Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlund.

Nakenfis

Mitt älsklingsuppslag. Så underbart! Nakenfiiiiiiis!

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Feministbiblioteket skriver om Konrad lussar. Även om Tessla-böckerna och Orättvist! (2014 12 21) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.