Recension: Mendel-Hartvig, Åsa & Röstlund, Caroline; Konrad och karamellerna; 2015

Konrad och karamellernaJag tänkte skriva om en barbok som hamnat lite i skymundan hemma. Jag älskar Åsa Mendel-Hartvigs och Caroline Röstlunds barnböcker från Olika förlag och Konrad och karamellerna är inget undantag. Det är bara det att Hugo varit lite för gammal för den, men nu är Selma precis i rätt ålder!

Böckerna om Konrad handlar om att ha syskon. Jag tror att jag har tyckt att det var lite plågsamt att läsa dem, med tanke på vår historia om att försöka fixa ett syskon åt Hugo. Konrad och Karamellerna handlar om avundsjuka och kretsar kring det för barn så eftertraktade lördagsgodiset. Konrad äter såklart upp allt sitt först och sen bjuder syster lite av sitt, men inte så mycket som Konrad vill.

En klassisk konflikt syskon emellan och med en rolig tvist – allt en barnbok för riktigt små barn behöver. Jag har tidigare läst Konrad lussar och Konrads klänning för mitt stora barn och älskat dem. Nu är det dags för Selma och jag hoppas att hon ska tycka lika mycket om Konrad och Hedvig som Hugo och jag.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Prickiga Paula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.