Novembermelankoli och ny isolering – novembersummering 2020

November 2020

Man gör så gott man kan för att få till mys. November 2020.

November 2020, både november och år 2020, kan det bli värre? Ja, det kan det såklart och för oss som har fått vårt drömboende är det såklart enklare med exakt allt gällande isolering. Men ungarna har varit sjuka och otaliga mattetal har räknats ikapp, så det har inte precis varit jättemunternt hela tiden.

Läsningen har gått mycket bra, till stor del tack vare/på grund av vabbande, men också för att jag har kommit in i ett lyrikflow. Lyrikböcker är inte sällan ganska så korta och jag har sugits in i Louise Glück, Friederike Mayröcker och Mircea Cărtărescu. På bokmässan köper jag ofta på mig diktböcker från Ellerströms och Rámus och sen har de flesta blivit liggande. Nu firar jag att jag återigen har en lyrikhylla i ett bibliotek och läser dem en efter en.

Min läsning

Jag ligger fortfarande ganska mycket mitt läsmål och måste läsa 20 böcker i december för att nå mitt mål. Det är nog omöjligt, men kanske inte riktigt så omöjligt att jag inte försöker. Vi får se. Nu ska jag läsa julböcker och det går ganska snabbt. Jag lyssnar på dem och sparar läsningen till böcker som är lite me komplexa.

Tolv månader – tolv länder: Jag läste Told by starlight in Chad av Joseph Brahim Seïdm, en bok jag hade gett upp hoppet om, men jag tydligen beställt på Amazon. Den dök upp häromveckan. Jag började läsa In the United States of Africa av Abdourahman Waberi från Djibouti, men boken försvann spårlöst. Då köpte jag Transit av samma författare för att den fanns elektroniskt. Den var inte så bra och precis när jag läst ut den hittade jag den första under soffan. Lite typiskt. Men nu är jag i mål. Woho!

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Jag får ta nya tag 2021 helt enkelt! Åtta blev det i år om jag inte läser någon mer i december.

Hittat i min bokhylla: Jag har börjat läsa den rumänska poeten och romanförfattaren Mircea Cărtărescus lyriksamling En lycklig dag i mitt liv. Jag är mycket imponerad hittills! Jag har tidigare läst Cărtărescus fru, Ioana Nicolaie oh ville även läsa Cărtărescu eftersom han nämns då och då i samband med nobelpriset i litteratur.

November

Vi har i alla fall ett fint dekorerat hus. November 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.