En höstutmaning: Hittat i min bokhylla

Jag har äntligen fått tillbaka mina böcker och nu tänkte jag ge mig själv en liten höstutmaning. En gång i månaden ska jag välja en bok ur bokhyllan som jag inte läst förut. Fem böcker totalt och här nedan har jag några förslag. Jag presenterade igår Han Syun som ett alternativ, men det finns betydligt fler.

Jag tog mig en tur genom husets bokhyllor (som tyvärr inte rymmer hela hushållets bokskatt än, far from it) och hittade några fina pärlor. Några visste jag inte ens att vi hade. Det kommer att bli fler skatter ju fler böcker vi plockar upp, antar jag. Nedan kan ni se mina fynd.

Ingeborg Bachmann i min bokhylla

Jag hade inte mindre än två olästa böcker av Ingeborg Bachmann. Jag har läst noveller av henne förut, men har länge varit sugen på hennes poesi. Dessa böcker är på svenska och borde inte vara oöverstigliga att läsa.

Edwidge Danticat i min bokhylla

Om jag älskar Att skörda ben så kanske jag är sugen på fler böcker av Edwidge Danticat och då står En skörd av tårar i bokhyllan. Om jag inte minns helt fel fann jag denna i en bokhylla på Gästis i Varberg förra året.

Aednan i min bokylla

Länge har jag tänkt läsa Aednan av Linnea Axelsson. Den är tjock, men inte så mycket text på varje sida, så jag borde inte skrämmas så mycket över längden.

Maggie O'Farrell i min bokhylla

Maggie O’Farrell är en favorit, så jag undrar varför jag aldrig har läst Bara Alice som uppenbarligen funnits i min bokhylla ett tag.

Mumin i min bokhylla

Mumin och tillvarons gåta av Jukka Laajarinne var en 40-årspresent till mig från en finlandssvensk vän. Jag fick rådet att läsa (om) alla Muminböcker innan jag läste den och det gjorde jag ju i våras. Så då är det verkligen hög tid att läsa den här!

Ayn Rand i min bokhylla

Nej, jag ska inte läsa Ayn Rands Och världen skälvde. Tyckte bara att det var lite roligt att min man ställt upp dem så fint i vår hylla. Denna utgåva är så rolig. Det ser inte ut som några liberala älsklingsböcker, mer som tantsnusk. Jag har faktiskt redan läst boken/böckerna, men i en annan utgåva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.