Jag har läst något från alla världens länder

Flaggor

Jag har läst något från alla världens länder. Ja, det är faktiskt sant. Visst, det har blivit någon enstaka dikt från vissa länder där annat verkligen inte gick att finna (eller var på tok för dyrt) och jag har inte alltid valt de mest kända böckerna, men jag har lik förbaskat tagit mig genom den här utmaningen. Det ska firas!

Imorgon drar min julklander igång och då kommer jag att dela med mig av det bästa från den litteraturskatt som finns därute, bara man lyfter blicken lite från Sverige och för oss välkända länder. Länderna som jag valt att ta med i kalendern är i princip hela världen förutom Skandinavien, Finland, Storbritannien och USA. Kanada, Frankrike och Tyskland är nog inte heller speciellt väl representerande. Ni förstår principen, vi läser böcker från en otroligt snäv del av världen. Det finns så mycket mer!

Det är inte heller så att det behöver vara knepigt och svårläst för att författaren kommer från Zimbabwe eller Kina. Många böcker är lätta och ta till sig och känna igen sig i. Bland böckerna jag kommer att tipsa er om finns noveller, seriealbum, barnböcker, romaner, fackböcker, lyrik och drama. Det finns med andra ord något för alla smaker. Alla böcker jag skriver om är inte bra, men kanske kan ge något ändå. Dessutom vill jag inspirera fler till att göra samma resa som jag.

Har jag lärt mig mer om världen, frågade någon. Tja, på något plan har jag väl det. Men det är mer som att jag lärt mig små fragment av historien och fördjupat mig i riktigt smala ämnen, mer än att jag har lärt mig världen i grova drag. Vilka ämnen det är kommer ni att få veta från och med imorgon och 24 dagar framåt. Inläggen kommer vara av varierande längd och form, anpassade efter vilka böcker jag valt att skriva om och hur många.

Häng gärna med och diskutera i kommentarsfält och på sociala medier. Vad har du läst? Har du också några spännande böcker på samma teman? Jag vill ha mer tips på bra världslitteratur!

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859

  Det är så imponerande! Jag kommer att följa julkalendern/tipsen från världen runt, kanske jag får lite fart på min jorden runt-utmaning.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859
   • Hanna1 december, 2020 kl. 03:12
    Författare
   • Svara

   Kul! Jag hoppas kunna inspirera dig till något nytt land 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.