Män som hatar kvinnor som spelar fotboll

Sverige-Chile 2-0

Fotbolls-VM är igång. Sverige mötte Chile i första matchen och den slutade 2-0 till Sverige efter ett avbrott för att det blixtrade. Med fotbolls-VM för damer kryper de fram, män som hatar kvinnor som spelar fotboll. De blir förhoppningsvis färre och i alla händelser tystare, men trots att det är 2019 så finns de dem som fortfarande tycker att det helt ok att lufta sina ljusskygga  åsikter.

Vad är det som är så oerhört provocerande med kvinnor som spelar fotboll? Kvinnor gör mycket annat som inte alls får samma negativa uppmärksamhet, såsom hoppar stavhopp, åker långlopp på skidor och springer maraton. Men fotboll borde vi svaga individer inte hålla på med. Och gör vi det är vi lesbiska och manhaftiga och ser ut som karlar. Dessutom är damfotboll tråkigt, inte lika vackert och det är helt uppenbart att spelarna inte hanterar själva sporten.

Som sagt minskar kritiken väl kritiken något, men läs gärna kommentarerna på detta gamla inlägg från 2011. Påpekar någon att det finns orättvisor mellan herr- och damfotboll så återkommer många kommentarer. Herrfotbollen är större, mer teknisk och roligare. Damerna kan inte och det är faktiskt inte kul att titta på. ”Är jag kvinnohatare för att jag inte är intresserad av att kolla på matchen, va?, va?”

Jag är så fascinerad över tvångstanken många män besitter att de måste yppa allt de tänker och känner. Jag älskar sport och särskilt fotboll, men jag gillar inte all fotboll av olika skäl. Jag gillar inte alla sporter. Vissa sporter tycker jag är mindre intressanta, vissa ser jag bara på om sverige är bra eller om det är OS och vissa förstår jag inte alls. Men jag har inget behov att poängtera detta i alla möjliga sammanhang, än mindre försvara mina personliga preferenser med allmängiltiga regler. Ingen sport ÄR tråkig att titta på, det är en personlig preferens.

När jag skrivit detta gick jag in på Twitter och fick se en man kommentera avbrottet för åskovädret: ”Man avbryter alltså en fotbollsmatch pga regn. Hände aldrig under den tiden jag följde manlig fotboll. Om nu kvinnliga fotbollsspelare kräva samma det män får, måste de också utföra det män gör och de plågor dessa män får utstå.” Ja, vad säger man? Kämpa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.