Lucka 2: London

Krans 2Dagens geografiska område i julkalendern är London. Det är en stad jag tycker mycket om och som är full med fantastisk litteratur. Jag tror de flesta har läst någon bok från London. Här kommer tre böcker jag tycker att ni ska läsa om ni inte redan gjort det.

London av Virginia Woolf: Boken är en essäsamling om Virginia Woolfs London. När jag läste boken våren 2014 blev jag sugen på att åka till London och gå i hennes fotspår. Nu blev det så fantastiskt att jag fick göra det! Med Camilla Malmer som guide promenerade jag runt i Richmond i södra London tillsammans med flera andra härliga bokbloggare för ganska precis ett år sedan.

The lady in the van av Alan Bennett: Du finns det massor av böcker från London och jag kan bara välja och vraka, och därför kanske det ter sig lite märkligt att en av tre böcker här är skriven av en man. Men författaren Alan Bennets historia om den kvinna som körde upp sin van på hans garageuppfart och stannade där i 15 år är bra för för att hoppa över. Den finns nu även som film med Maggie Smith i huvudrollen. Måste ju bara ses! Finns sedan i höstas på svenska på Ordfront.

Det är inte jag, det är du av Mhairi McFarlane: Jag tycker att McFarlane är den okrönta chicklitdrottningen just nu. Hennes bok You had me at hello är definitivt hennes bästa. Alla böckerna handlar om hemvändare på ett eller annat sätt, förutom den här. Den handlar om en kvinna som tar sig till London från Manchester för att komma över sin sambos svek.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. The lady in the van är underbar!

  Lite på samma tema, som i att Alan Bennett figurerar – jag älskar Love, Nina av Nina Stibbe som jag läste i år. Bodde i Camden ett tag och det känns ju lite som hemma!

  En annan favorit-London-bok är Tunnel Vision av Keith Lowe (Tunnelseende på svenska).

   • Hanna2 december, 2016 kl. 01:23
    Författare
   • Svara

   Får kolla upp Nina Stibbe! Tunnelseende har jag läst, men det är ju inte direkt ett feministiskt tema 🙂

  • Eva2 december, 2016 kl. 11:54
  • Svara

  Rivers of London! Harry Potter som polis och mer vuxen. Favoritserie!

   • Hanna2 december, 2016 kl. 01:25
    Författare
   • Svara

   Säkert bra, men låter inte heller som en bok för mitt tema 🙂

 2. Haha nej, jag kom att tänka på Lowe bara. Stibbe passar bättre!

   • Hanna3 december, 2016 kl. 11:41
    Författare
   • Svara

   Mer London än så blir det ju inte iofs 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.