Recension: McFarlane, Mhairi; Det är inte jag, det är du; 2014

Det är inte jag, det är duNu har jag kommit igång med min läsning igen, men jag har köpt på mig lite chick lit som jag ändå vill läsa. Mhairi McFarlane har varit bra tidigare och jag såg därför fram emot Det är inte jag, det är du.

Delia friar till sin sambo och pojkvän sedan tio år. Han säger med viss tvekan ja och när de går för att fira råkar han skicka ett sms till Delia som skulle till hans älskarinna. Han erkänner otrohet och Delia sticker till sin bästa vän i London för att finna sig själv samt för att straffa Paul. I London får hon ett jobb på en PR-byrå som har lite okonventionella metoder. En journalist försöker utpressa henne att ge honom upplysningar om kunderna. Så småningom inser Delia att det kanske är arbetsgivaren och inte journalisten Adam som är på fel sida. Adam är dessutom mycket snygg. Men Delia längtar trots allt tillbaka till Manchester och där bor ju också den mystiska man hon mejlar med. Och Paul.

Jag tyckte att detta var den sämsta av de böcker jag läst av Mhairi McFarlane, men den var inte dålig. Jag tyckte om själva storyn att förverkliga sig själv i London. Det var ju ganska uppenbart att förhållandet med Paul inte var sunt, otrohet eller ej. Det enda jag egentligen störde mig på – och här kommer kanske en pytteliten spoiler – var kompisens Emmas råd till Delia om vem hon ska välja på slutet. Hennes agerande tyckte jag inte alls passade in på hur hon var som person. Annars bra det en helt ok bok i sin genre. Det var en bok att ta till om man behöver lite kärleksläsning som i viss mån är feministisk.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.