Vandring i Virginia Woolfs fotspår

Jag var i London i helgen och en av resans höjdpunkter var vandringen i Virginia Woolfs fotspår i stadsdelen Richmond i sydvästra London. Det blev tyvärr lite för mycket för mig som fick sätta mig i en taxi på Richmond Hill. Den gravida kroppen fixade inte att gå en hel dag.

Richmond station

Här har vi kommit fram till Richmond Station. Camilla berättar om stadsdelen som varit Virginia Woolfs hem och arbetsplats samt har stor plats i hennes litteratur. På blden kan ni också se intresserade Ann-Sofie, en av arrangörerna, och Siv.

Hogarth Press

Här bodde Leonard och Wirginia Woolf mellan 1915-1924 och startade Hogarth Press.

Virgina Woolfs hem

Här har Virginia Woolf också bott och nu kommer jag inte ihåg när eller om hon skrev något betydande verk här.

Richmond Hill

Då kom vi fram till Richmond Hill där Rachel i Resan ut promenerar. Den boken skulle vi läst till resan, men jag måste *host *host* erkänna att jag prioriterade lite annorlunda för att uttrycka mig lite luddigt. Jag har boken på letton och jag har läst tillräckligt många kapitel för att stöta på namnet Rachel i alla fall 🙂

Utsikt från Richmond Hill

Den här vackra utsikten tog jag del av, sedan ringde en mycket lösningsorienterad kvinna som var med på turen en taxi åt mig eftersom jag klagade på ont i bebismagen. Det var mycket klokt och jag fick ta det lugnt på en bar medan jag inväntade de andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.