Läsmål – stressande eller peppande?

Reading challange

Det är sedan ett par veckor ett nytt år. För mig betyder det nya läsutmaningar och dem har jag presenterat här under januari. Jag har ett läsmål också och det är, som föregående år, 150 böcker. Förra året blev det 144, men åren dessförinnan så klarade jag målet. Varför egentligen räkna böcker?

När jag började bokblogga räknade jag inte böcker. Sedan ville jag se hur många det blev och skrev upp dem. När jag upptäckte Goodreads och dess räknare föll jag för att alltid ha ett läsmål på gång. Det är klart att jag ibland kan bli osunt stressad av att ligga 10 böcker efter mitt läsmål, men 2019 blev året med misslyckade utmaningar och det gick bra det med.

För det mesta blir jag bara peppad av olika mål. Vet jag att jag måste hålla ett visst lästempo för att klara målet väljer jag ofta bort telefonen och spel till förmån för läsandet. En sak som hände nyligen kan symbolisera det. En kollega såg mig på tunnelbanan och tänkte att hon skulle messa mig att hon var där. Så konstaterade hon när vi sågs på perrongen “du var så amish att du tog fram en bok, så jag kunde ju inte chatta med dig!”. Ja, så amish är jag 🙂

2020 kommer att bli ett händelserikt år, kanske inte enbart positivt. Vi ska flytta. Först om en vecka till ett hotell. Sedan till ett tillfälligt boende i kvarteret. Slutligen till ett hus. Men ett hus äger vi tyvärr inte än. Nu ska jag inte älta detta mer, men ni förstår att läget inte är sådant man önskar. Allt detta kommer såklart att påverka läsningen. Det återstår att se hur.

Förutom det kvantitativa läsmålet, försöker jag att få en geografisk bredd och gärna läsa både gammalt och nytt. Har ni några mål mer er läsning, eller läser ni bara på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.