Läsa jorden runt: Love life av Zeruya Shalev från Israel

Love life

Månadens bokcirkelbok i Läsa jorden runt var den israeliska författaren Zeruya Shalevs bok Love life. Carina i cirkeln hade rekommenderat boken och jag tyckte att det vore spännande dels att läsa något för Israel och dels att läsa en bok som någon annan så varmt rekommenderat. Jag tyckte dock inte som Carina, utan tyckte att boken var jättetråkig rent ut sagt. Ändå bra utgångsläge för en diskussion!

Min recension av boken kan du läsa här.

Delade meningar

Det var som vanligt några av oss som inte tyckte om boken, några som gjorde det och några som både gillade och inte gillade den. Det är ju detta som gör det så underbart med cirkeln. En sa att hon egentligen inte tyckte om boken, men att den var så annorlunda från allt annat hon brukade läsa att hon inte kunde säga att hon inte tyckte om den. Även om det kanske låter snurrigt tycker jag att det är helt logiskt. För mig kan böcker också bli bra i efterhand, när jag läst med om dem och förstår dem mer.

Vad hände egentligen?

Jag hade ju helt missuppfattats detta med mamma som dog, för hon dog inte. Däremot sa huvudpersonen det till sin arbetsgivare när hon underpresterat på jobbet. Det var inte bara jag som tyckte att boken var lite rörig, men som en snabbläsare som helst inte bläddrar tillbaka var jag nog den som missuppfattat mest. Jag skyller på att boken var för tråkig.

Erotisk bok

Boken har marknadsförts som erotisk och det gjorde mig extra nyfiken på den. Jag trodde nämligen att den inte skulle vara det. Ingen av oss som var med höll med om att den ens skulle vara en gnutta erotisk. Två obehagliga – men explicita – sexscener gör inte en bok erotisk. Ingen av oss gick igång på att läsa om att ha sex inlåst eller att ha en ofrivillig trekant. Här vill jag nämna två andra böcker som också marknadsförts som erotiska, men som absolut inte är det:

Våtmarker av Charlotte Roche som mer handlar om kroppen och kroppsvätskor.

100 tag med hårborsten före sängdags av Melissa Panarello som handlar om sexuella övergrepp och sex som själskadebeteende.

Vad är egentligen en erotisk bok? Vi nämnde Stjärnor utan svindel av Louise Boije av Gennäs och Swimming in the dark av Tomasz Jedrowski. Vad tycker du?

Nästa bok

Vi bestämde oss för att läsa något tämligen nyutkommet och mitt förslag om Skuggkungen av Maaza Megiste från Etiopien fick bifall. Förslaget om Löftet av Damon Galgut var alla också positiva till, men den kommer som ebok första i oktober så vi beslöt oss för att vänta med den tills dess. Så nu har vi två böcker på gång och jag känner att den här cirkeln med ens blev lite mer uppstyrd. och det var verkligen inte min förtjänst 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.