Recension: Shalev, Zeruya; Love life; 2001

Love lifeImorgon har vi bokcirkel med Läsa jorden runt-cirkeln. Vi har läst Love life av israeliska Zeruya Shalev och det var efter ett tips av en annan bokbloggare i gänget. Jag tyckte att det var spännande att läsa en författare som någon så starkt rekommenderar. Jag läste boken på Storytel som e-bok, men det var generellt svår att få tag på. Den finns inte översatt till svenska.

Ya’ara är i ett dåligt äktenskap och när hon träffar sin fars vän Aryeh slår passionen till direkt. Hon inleder en sexuell relation med den äldre mannen och när hans fru dör, ställs relationen på sin spets. Ya’ara gör ett försök att lappa ihop sitt äktenskap, men frågan är om det finns något att rädda. Samtidigt går hon igenom en kris när hennes mamma dör (eller det gjorde hon tydligen inte alls, vilket visar på hur mycket jag hängde med i den här boken).

Jag hoppades verkligen på den här boken, men förstod inte speciellt mycket. Det låg en jobbig sentimentalitet över hela boken som gjorde att jag varken fastnade för huvudpersonen eller handlingen. Det ska bli intressant att diskutera boken med de andra i cirkeln, men här kommer jag att vara på sidan dem som inte gillade boken. Jag gjorde tyvärr inte det alls.

En intressant sak var att boken marknadsförts som erotisk. Som väntat var det absolut inte det, trots några explicita sexscener. Det handlade med om Ya’aras känslomässiga resa och det kändes inte det minsta erotiskt. Sex i en bok, gör den inte till erotisk, även om boken är skriven av en kvinna [infoga emoji med rullande ögon].

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.