Sommarhetta och valrörelse – augustisummering 2022

Bada på Landsort

Då var det dags att summera den sista sommarmånadens läsning. Jag har haft två utmaningar som sträckte sig över hela sommaren, även om jag var tillbaka på jobbet redan den 1 augusti, och dem ska jag redovisa för separat de kommande dagarna. Det blev tidigare jobbstart för mig och maken i år pga av valet och det har medfört ganska mycket pyssel med att underhålla sommarlovslediga barn. Det gick bra med lite hjälp från föräldrar och utdragna helger på landet.

Även om slutet av augusti 2022 har varit det tuffaste och jobbigaste för mig sedan jobbhösten 2014, säger min man att jag ser gladare ut än på länge. Jag älskar att vara  ledig och vara med min familj, men att ha ett jobb man älskar även när det är jobbigt, är något som faktiskt går ut över mitt mående mer än något annat. Samtidigt är det en tuff valrörelse som är smutsig och som också tar på mitt psyke. Mer böcker och mindre twitter är behandlingen jag gett till mig själv såhär med mindre än två veckor kvar.

Min läsning

Jag är äntligen on track på Goodreads i jakt på målet 120 böcker i år. Det har gått mycket bra med läsningen, trots brinnande valrörelse och det är skönt att jag kan koppla av med läsning, inte bara meningslösa mobilspel (och då syftar jag inte främst på Pokemon Go).

Läsa jorden runt: Jag ska läsa böcker från 40 länder och i augusti blev det hela 8 nya länder så jag är uppe i 31 totalt. Så roligt att jag äntligen fick lite flyt och läste på från länder jag inte läst från i år och dessutom ett land jag aldrig läst en hel bok från förut (Papua Nya Guinea)! Inte heller bara lågt hängande frukter, utan en mix av västländer och mer exotiska länder och några mitt emellan.

  • Papua Nya Guinea
  • Sydafrika
  • Zimbabwe
  • Österrike
  • Frankrike
  • Island
  • Israel
  • Malta

#kaffeochkulturvärlden: Månadens land var Frankrike och jag läste PS från Paris av den franske feelgoodförfattaren Marc Levy.

Hyllvärmare: Jag kallade honom slipsen av Milena Michiko Flašar köpte jag bokförlaget Nilssons bokrea för något eller några år sedan. Sedan läste jag My walk to equality av Rashmii Bell på min Kindle, som jag köpte för länge sedan i syfte att läsa något från Papua Nya Guinea.

Bokcirklar: Jag har läst och bokcirklat om Love life av Zeruya Shalev från Israel i jorden runt-cirkeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.