Kvinnoalfabetet – J

Jenny Gravestam

Konst av Jenny Gravestam.

Då var det dags för bokstaven J i Enligt O:s kvinnoalfabet!

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på J.

Joyce Carol Oates är en av mina stora favoriter. Tyvärr gillade jag inte Blonde som alla andra sett som hennes bästa och efter hatt ha tragglat mig igenom den tappade jag lite sugen.

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på J vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Vi har en konstnär här i Hammarby Sjöstad, som heter Jenny Gravestam och hennes tavlor är riktigt fina tycker jag. Mycket färgstarka och roliga. Jag och min man vill verkligen stödja henne och köpa ett verk, men det har hittills inte blivit av. Det kanske får bli en julklapp till familjen.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på J som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

J K Rowling! Från fattig sekreterare till miljardär för att hon haft så fantastiska idéer och kunnat omsätta dem till underbara böcker. Kan man annat än beundra henne?

4. Vilken kvinna med för- eller efternamn på J är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Den tyska författaren Judith Hermann har jag tänkt att läsa ett tag nu, sedan Västmanländskan var vänlig nog att skänka Sommarhus senare till mig.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Judith Hermann är ny för mig. Kul med lite nya tips.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna25 oktober, 2015 kl. 06:59
    Författare
   • Svara

   Ja, hon är ny för mig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.