Recension: Gabel, Aja; Kvartetten; 2018

KvartettenÅrets absolut vackraste bokomslag är det till den svenska utgåvan av Aja Gabels Kvartetten. Sekwa har gett ut den på lillasysterförlaget Etta och nio får ser omslaget i färg här för att det bara måste ses i färg. Såklart var jag tvungen att läsa årets vackraste bok!

Brit, Jana, Daniel och Henry bildar en stråkkvartett. De är vänner och i princip varandras familj. Vi får lära känna dem en och en under flera års tid och deras liv vävs samman med musiken. Först är de unga och det är mycket festande. Brit och Daniel ligger med varandra och Jana och Henry sover hos varandra. Sedan blir de äldre, Henry skaffar familj och Jana skaffar barn. Ju längre tiden går, desto närmare kommer de ett upplösande av kvartetten. Olika önskningar om hur livet ska se ut kommer tillslut att bli avgörande.

Det var en fin berättelse om vänskap och om liv som vävs samman genom ett annorlunda arbete. Det mest intressanta tyckte jag var Henrys resa från festande yngling till familjefar som tar med familjen överallt för att få vara närmare sin fru och sina barn. Boken var lite seg till en början och den tog ganska lång tid att komma in i. Därför dröjde det längre än vanligt innan jag läste ut den. Sedan var det verkligen värt det och jag tyckte mycket om den.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Boktokig, Ugglan och boken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.