Kina 5x – Gå vidare?

Kinas flaggaDå har jag kommit fram till det sista inlägget om Kina. Jag har varit i Kina två gånger (varav en gång bara i Hongkong och Macao) och jag har sett Beijing, Shanghai, paradisön Hainan och så Hongkong två gånger. Det är ett fascinerande land och jag vill gärna läsa mer kinesisk litteratur, När jag i våras sökte efter texter och lyrik på nätet av kinesisk feminister så hittade jag en hel del.

Hur ska jag nu gå vidare? En rolig sak är att jag, Anna och Lyran ska försöka hitta en bok att läsa gemensamt och sedan skriva om den på respektive bloggar. Det är en rolig idé och något jag aldrig gjort förut.  Jag lär återkomma om detta!

Och jag vill ha mer bra tips på kinesisk kvinnolitteratur!

Kina 5x är en serie inlägg med litteratur om eller från Kina i fokus, fem inlägg – fem dagar i rad. Detta är det sista.

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Shanghai Baby av Wei Hui känns som ett självklart tips! Den är skriven av en ung författare och handlar om sexualitet, droger och ungdom i det nya globaliserade Kina. Candy av Mian Mian har ett liknande fokus, mycket droger och destruktivitet – om att inte hitta sig själv bland allt det nya. Vill ni läsa äldre litteratur rekommenderar jag Ding Ling. Har bara läst en av hennes noveller, Miss Sophias Diary, från 1927. Den handlar om olycklig kärlek och ensamhet, som jag tolkade det. Det finns en bok med hennes samlade historier som heter: I Myself Am a Woman : Selected Writings of Ding Ling. Jag tror dock inte att några av hennes verk översatts till svenska. Men nu glömde jag nästan Vilda Svanar – tre döttrar av Kina av Jung Chang. Denna bok är i särklass bäst om man vill lära sig om Kinas moderna historia. Den följer tre generationer kvinnor i Kina, och täcker nästan 100 år av Kinas omtumlande historia. Slut på tips! 🙂

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Shanghai Baby har jag läst och recenserat för någon vecka sedan. Det andra tipsen tackar jag allra ödmjukast för. Näst på tur tror jag blir Kina berättar – noveller från Kina.

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Såg att du redan skrivit om Vilda Svanar nu, hoppsan! Hoppas att resten av tipsen fortfarande är av intresse 🙂

 3. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Ska vi bestämma oss för att satsa på novellsamlingen, jag är lite köpsugen 😉

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Det tycker jag låter bra! Det finns ju bibliotek också 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.