Feministbrud på kulturjakt i Hongkong

I våras hade jag som grej att varje söndag redovisa en kulturjakt på någon av alla min resor jag gjort. Sedan blev jag sjukskriven pga gravidillamående och orkade inte uppdatera bloggen. Sedan dess har jag bara uppdaterat med kulturjakter från nya resor, men jag tänkte att nu är tiden inne att visa er lite fler bilder från olika städer och länder.

2009 var och Andreas på bröllopsresa i Kina och vi tågluffade från Peking till Hongkong via Shanghai. Sedan tog vi flyget och åkte till ön Hainan för lite sol och bad och efter det flög vi tillbaka till Peking. Här kommer lite bilder från vårt stopp i Hongkong.

Filippinska kvinnor i Hongkong umgås

En dag under vår vistelse i Hongkong möttes vi av horder med människor som satt överallt i olika gångar som förbinder det olika kollektivtrafiksystemen. Först trodde vi att det var flyktingar, men sedan såg vi att de hade köpt en massa saker. Turister var nästa gissning, men varför i herrans namn hade de inget boende? Av en otrolig slump stötte vi på en gammal barndomsvän till Andreas senare under dagen och vi möttes upp på kvällen och drack öl. Då fick vi förklaringen till fenomenet. Det är filippinska gästarbetare och söndagar är deras lediga dag. De är kvinnor och de jobbar i rika människors hem. Där har de oftast bara en säng att sova på och inget eget rum, så på söndagar ger de sig ut på stan och träffar sina väninnor och shoppar. Vad gör polisen? Det är en tyst överenskommelse att om de bara håller sig borta från de mest turistiga områdena så låter de dem vara.

Hongkongsk brudöverlämning

Under tiden för planerandet av vårt bröllop hängde jag mycket på sajten Bröllopstorget. Där var ett av de hetaste ämnen brudöverlämning och jag tycker såklart att det är en vedervärdig tradition. Jag har bloggat mycket om det på min förra blogg och kulmen av ilska nåde jag när Victoria valde denna kvinnoförnedrande tradition på sitt bröllop. Denna bild togs på Hongkongs museum och montern visar hur bröllop gick till förr. Bruden lämnas över i en bur. Se så arg jag är över detta (bilden är tagen för att läggas upp i min profil på Bröllopstorget)!

Dansar med en transa

Och så till sist en rolig bild från utelivet i Hongkong. Jag blev uppraggad av ett gäng transor och tar mig här en svängom. För övrigt var utelivet i Hongkong fantastiskt! Hela staden är fantastisk och jag tänker ofta på att jag måste återvända.

9 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  1. […] april 2009 var aj och Andreas på Bröllopsresa i Kina. Vi var i Peking, Shanghai, Hongkong och på ön Hainan. Men kan få sol och bad i Kina, som är bättre och renare än i Hongkong, men […]

  2. […] har tidigare beskrivit två resmål på vår bröllopsresa, Hongkong och Hainan. Jag tänkte att det var dags för Peking, det första och sista resmålet på den […]

  3. […] jag och min man på bröllopsresa till Kina. Jag har tidigare skrivit om vår vistelse i Peking, Hongkong och Hainan. Nu har turen kommit till resans andra resmål dit vi tog oss med tåg från Peking. Vi […]

  4. […] var i Hongkong 2009 och var mycket imponerad av staden. Nedan kan ni se en bild jag tog av vad jag då inte visste vad […]

  5. […] har i Hongkong två söndagar och det jag skrivit om här och här är fortfarande verklighet. De filippinska gästarbetande kvinnorna som jobbar som […]

  6. […] var i Hongkong 2009 och var mycket imponerad av staden. Nedan kan ni se en bild jag tog av vad jag då inte visste vad […]

  7. […] har i Hongkong två söndagar och det jag skrivit om här och här är fortfarande verklighet. De filippinska gästarbetande kvinnorna som jobbar som […]

  8. […] har tidigare beskrivit två resmål på vår bröllopsresa, Hongkong och Hainan. Jag tänkte att det var dags för Peking, det första och sista resmålet på den […]

  9. […] april 2009 var jag och Andreas på Bröllopsresa i Kina. Vi var i Peking, Shanghai, Hongkong och på ön Hainan. Man kan få sol och bad i Kina, som är bättre och renare än i Hongkong, men […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.