Hosseini, Kalhed; Tusen strålande solar; 2007

Tusen strålande solarHosseinis andra bok om Afghanistan. Den första, Flyga Drake, har jag inte recenserat är eftersom jag inte tyckte att den passade in i ett feministbibliotek. Tusen strålande solar är en bok om två kvinnor i Afghanistan vars liv korsas när de blir hustrur till samma man. Mannen är våldsam och auktoritär tillslut finner de en vänskap med varandra mot sin man för att överleva. Liksom Flyga Drake tycker jag att denna bok är bra, men aningen överdriven. Inte så att man tvivlar på att folk har haft det så jävligt i Afghanistan, utan mer för att känslan i boken hela tiden är att författaren spär på lite extra för att han inte riktigt litar på att läsaren förstår det fruktansvärda. Detta har jag även beskrivit i Stieg Larssons böcker. Resultatet för mig blir att jag inte blir berörd. Annars en läsvärd bok som man snabbt tar sig igenom.

3 pingar

  1. […] Min recension av boken kan du läsa här. […]

  2. […] Tusen strålande solar av Khalhed Hosseini: Oerhört sorgligt om kvinnor, barn och kärlek i Afghanistan. […]

  3. […] som har läst boken: Bokmania, Mittemellan-Ella, Feministbiblioteket.  Se […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.