Företagarnas mingel uppmärksammat i riksdagen!

Panelen på Företagarnas höstmingel 2015

Panelen på Företagarnas höstmingel 2015.

Företagarnas mingel, dvs det mingel som jag hade varit med och ordnat, har uppmärksammats i en interpellation i riksdagen! Det är oroligt roligt att det fick sådan spridning. Det är moderata riksdagsledamoten Maria Stockhaus som ställer en fråga till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S):

I går, den 4 november, deltog statsrådet och jag på samma mingel hos Företagarna. Fokus var kvinnligt företagande.

I paneldiskussionen deltog tre entreprenörer, varav två kvinnliga. Frågan var hur får vi fler kvinnliga företagare.

(…)

Hur ser socialförsäkringsministern på det faktum att utredningen om vinster i välfärden och begränsningar i RUT-avdraget påverkar företagande negativt i branscher där många kvinnor väljer att starta företag?

Läs hela interpellationen här.

Det var precis ett sådant initiativ som jag hoppades skulle komma ut från paneldiskussionen. För mig är, som ni såklart vet, jämställdhet viktigt och på Företagarna är jag glad över att jag fått möjlighet att kombinera mitt engagemang för jämställdhet med företagsfrågor. Jag bestämde därför tidigt att jag ville att temat på det mingel jag var satt att ordna skulle vara just kvinnors företagande.

Men så blir jag lite ledsen i själen när jag ser att ”kvinnligt företagande” fortfarande används. Det handlar ju inte om att kvinnors företagande skiljer sig från mäns och att det finns ett kvinnligt och ett manligt sätt att driva företag på, utan att kvinnor fortfarande diskrimineras och att detta måste uppmärksammas. Så alla ni som vill ta upp frågan, prata om kvinnors och inte kvinnligt företagande!

1 ping

  1. […] mingel på jobbet som hade temat kvinnors företagande. Det gjorde succé och nådde ända in i riksdagens kammare under en frågestund. Mycket roligt att kunna kombinera jobbet med mitt feministiska […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.