Fokus: världen

Nu när jag avslutat lyriktan och det snart är sommar så tänkte jag presentera en ny utmaning, eller kanske snarare ett lite nytt (nygammalt) fokus. Jag kallar den fokus: världen. EU-utmaningen fortlöper men i sommar tänkte jag ha lite lösare tyglar. Dessutom är det hög tid att bättra på min jorden runt-lista med lite fler länder. Det blir alltså fokus på världen i sommar och jag har tänkt mig ungefär tio nya länder på listan (här kan jag läsa även manliga författare för att underlätta) samt minst fem nya länder till Feministbiblioteket. Något från varje världsdel hoppas jag också klämma in.

Feministbibliotekets världskarta

Feministbibliotekets världskarta. De mörkrosa finns representerade här och från de länderna har jag läst en författare som kommer därifrån. De ljusrosa länderna finns också representerade här men då har jag läst något om det landet, skriven av någon från ett annat land.

Jorden runt-kartan

Min jorden runt-karta. Här är alla länder jag läst från i världen, enligt mina egna kriterier som ni kan läsa om här.

Länder jag har varit i

Här har jag varit! Eller nej, jag har inte varit i Alaska eller Vladivostock, men ni fattar nog. Pinsamt nog har jag aldrig varit på Island (jag ha ju pluggat isländska och har en särskild förkärlek för Norden) och drömresmål är bland många andra Australien, Argentina, Georgien och Japan.

Vill du göra egna kartor? Här gör du det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.