Går det att göra frasiga våfflor?

Våffla

Nu vet jag att jag är ute sent, men som barnfamilj äter vi våfflor mer än en gång om året. En fråga jag har ställt mig många, många gånger är om det verkligen går att göra frasiga våfflor. Efter att ha luftat frågan på Facebook förstår jag att det finns många fler därute som lider av samma problem och lika många tips fick jag för att göra mina våfflor frasiga. Jag valde att testa Per Morbergs recept. Det ser ut som följer:

3 dl vetemjöl
1, 5 dl mineralvatten
3 dl vispad vispgrädde
2 msk smör

Först ska man röra ihop mineralvatten och mjöl för att sedan vända ner vispgrädden i ”smeten”. Det var bara det att ”smeten” var en degklump och vispgrädden lät sig inte beblandas med den, inte ens när jag tillsatte smöret. Men skam den som ger sig. Jag tog fram elvispen och bytte ”försiktigt vända” till ”vispa av bara helvete” och hällde i lite mer mineralvatten (uppskattningsvis en halv dl). Resultatet var en grynig smet. Jag hittade ett pakt Kejsarvåfflor i skåpet och andades ut, men först skulle jag prova att grädda sörjan.

Döm om min förvåning när den färdiggräddade våfflan var frasig! Oerhört frasig till på köpet. Jag hade i lite salt för att förhöja smakerna i den och åt enormt goda våfflor till lunch. Frasigheten står sig ganska länge, men låt dem inte vila för länge på galler bara.

Om någon har tips på hur man inte får smeten grynig så tar jag gärna emot dem!

PS. Den glutenfriga våffelsmeten ger frasiga våfflor för den som inte orkar göra egen smet. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.