Eurovision och sommarvärme – majsummering 2024

Selma i Kockan

Selma i Kockan. Det är inte alltid man får sådana här härliga bad i maj. Mycket varmt i vattnet. Maj 2024.

Nu har det gått och blivit juni. Jag skulle kunna känna att tiden går otroligt snabbt, ja det gör jag visserligen också, men vädret har varit juniaktigt så länge att jag nästan trott att det är juni. Jag njuter av solen och värmen, men som så många andra år är det otroligt stressiga veckor både före och efter det här skrivs. Det har varit kanske de mest jobbintensiva perioderna någonsin och har bitvit känt mig ganska splittrad. Skönt då med bra medarbetare så att allt inte står och faller med mig.

Maj har varit en fin månad, vilket ju vädret bidrar till. Vi har haft sköna ledigheter och firat vår Selma som fyllt åtta år. Månaden avslutades att det stora barnet åkte på lägerskola. Första gången han är från oss så länge, men samtidigt på tiden. Han är trots allt tolv år, något jag måste tänka på när jag känner mig lite nervös för honom.

Delar av familjen gjorde baddebut i maj. Det måste varit en bra bit över 20 grader i Kocktorpssjön här i Boo. Maj har också gått i Eurovisions tecken. Låtar lyssnas på fortfarande och Nederländernas bidrag och eventuella chanser om läget varit annorlunda, diskuteras än.

Läsa jorden runt: Jag ska läsa från 40 länder och läste från fem nya länder i maj, ett uppsving som delvis kan kopplas till EU-läsningen 2.0.  Länder lästa i maj:

  • Sydkorea
  • Serbien
  • Chile
  • Spanien
  • Bosnien-Hercegovina

Omläsning: Inget nytt här, men har en bok kvar så ska väl riva av den snart.

EU-läsning 2.0: Jag har läst Catch the rabbit av bosnienserbiska Lana Bastašić (text kommer) och recenserat Ett överlagt mord av Slobodan Selenic från Serbien.

Semesterutmaning Polen och Tyskland: Jag håller på att läsa Irmina av Barbara Yelin, som jag fått tips av från Punktslut-Carina. Jag läser den på tyska och nu är den snart utläst.

Bokcirkel: Vi har bokcirklat Rent hus av Alia Trabucco Zerán från Chile och jag har konfererat Jag sjunger och bergen dansar av Irene Sola.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.