Recension: Solá, Irene; Jag sjunger och bergen dansar; 2019

Jag sjunger och bergen dansarJag ligger efter med böckerna i min Tranan-prenumeration, så när det skulle bokcirklas om Irene Solás Jag sjunger och bergen dansar, hängde jag på. Jag hann inte läsa ut den, men jag var ändå med och konfererade på Kulturkollo. Boken gavs ut 2019 på katalanska och 2024 på svenska.

Boken är en sammanställning av lösryckta fragment från pyreneiska bergsbyar i Katalonien. Det börjar med Doménec som en dag träffas av blixten och lämnar hustru och två barn efter sig. Sedan får vi följa dem i sorg och i deras vardagliga liv. Vi får även följa andra personer och djur som alla betraktar livet i byn i Pyrenéerna.

Jag hängde inte med alls och så kan det bli när berättelsen inte riktigt hänger ihop. Jag fick tips om att läsa boken som en novellsamling och då gick det lite lättare. Det gick bra att ta till sig vissa delar, medan andra var betydligt svårare. För mig funkade det till exempel inte alls med att hästar och andra djur berättade om sina tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.