Dagens namn i fruntimmersveckan: Emma

Dagens namn

Idag skulle min lillebror ha namnsdag. Men han föddes som en pojke och fick istället namnet Nils. Mina föräldrar var dock helt övertygade om att det var en Emma som skulle födas. Jag gratulerar min bror en annan dag (8 oktober) och idag riktar jag mitt grattis till alla som heter Emma. Denna vecka uppmärksammar jag alla kvinnor i fruntimmersveckan, efter en idé av Kulturkollo.

Dagens tre namnsdagsbarn

Emma Adbåge: Min nya barnboksfavorit! Jag förstår att hon fick Augustpriset för Gropen för den är verkligen helt briljant. Och inte bara briljant för mig, utan även för min treåriga dotter som älskar den. Efterföljande Slottet har nått samma framgång i det här hemmet.

Emma Watson: Jag har tidigare uppmärksamma Hermione, men nu är det dags att rikta uppmärksamheten till skådespelaren bakom. Emma Watson växte upp och blev en glödande feminist och det är coolare än allt annat!

Emma Cline: Hennes debutroman Flickorna var en fantastisk skildring av en ung tjej som hamnade i fel sällskap och fann värme hos Charles Mansons gäng. Jag hoppas att Emma Cline skriver fler romaner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.