Veckans feminist: Emma Watson

Emma Watson Kort fakta

Född 1990 i Paris som brittisk medborgare.
Blev känd som elvaåring när hon spelade Hermione Granger i Harry Potter.
FN:s goodwill-ambassadör.

Emma Watsons feministiska gärning

Emma Watson är född i Paris av brittiska föräldrar. Hon var tidigt intresserad av teater och skådespeleri och 2001 fick hon rollen som Hermione Granger i Harry Potter-filmerna vilket gjorde henne världsberömd.

Efter den sista filmen, som gick på bio 2011, har hon fortsatt med skådespeleriet. Hon har också blivit en medveten feminist och är av FN utsedd till goodwill-ambassadör. Hon ansvarar för HeForShe-kampanjen som har som syfte att få fler män att engagera sig i jämställdhetsarbetet. Under sitt relativt nya, men redan berömda, tal i FN:s högkvarter i New York, sa hon bland annat: Ask yourself – If not me, who? If not now, when? I talet säger hon också att hon varit feminist sedan hon var åtta år och människor i hennes omgivning tyckte hon var för ”bossy”.

Se hela talet nedan.

Emma Watson och jag

Jag har sett alla Harry Potter-filmerna (efter jag läst böckerna förstås!) och tyckt att hon gjort en bra insats som Hermione, men sedan har jag inte haft så mycket åsikter om henne. Jag tycker att det är bra att hon lyfter jämställdhetsfrågan och min åsikt är att det är bra ju fler vi får med på tåget.

Film med Emma Watson som jag sett och skrivit om

Harry Potter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.