Dagens namn: Hermine

Hermione Granger

Hermine är det svenska namnet, men jag vet ingen som heter så. Hermione däremot, är numer välkänt. Jag hade inte hört talas om namnet innan jag läste Harry Potter och i de tre första böckerna uttalade jag hennes namn Her-mi-åne. Det var väl inte förrän i bok fyra, när hon ska dejta bulgaren Viktor Klum, som hon säger att namnet uttalas Hör-maj-o-ni.

Hermione är en mycket fin karaktär i Harry Potter och en av mina favoriter. Det är skönt att hon är Harrys vän och att de får vara vänner serien ut. Hon får istället Ron till många fnas besvikelse, men för mig kändes det helt rätt. I fortsättningsböckerna så är hon dessutom den som går längst av de tre vännerna för det är hon som har hjärnan och modet i den bästa kombinationen.

Jag har ännu inte funnit Hermione i Wizarsds unite, men det kommer hoppas jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.