Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bostadslösa och inblåsta - julisummering 2020

Bostadslösa och inblåsta – julisummering 2020

Hugo och Selma i Lidköping

Hugo och Selma i Lidköping. Vi kom dit och fick träffa deras mormor och morfar, vilket var underbart för alla inblandade. Juli 2020.

Då var vår bostadslösa månad till ända. Det blev en helt normal semestermånad om man bortser från den detaljen att vi brukar åka hem och landa en dag eller två mellan varven. Nu tror jag att att barnen känner att de haft en ganska så normal semester, även om vi såklart längtat mycket efter huset och pratat om det hela tiden.

Vädret har varit ett kapitel för sig. Vi har haft många fina dagar och det har varit varmt i vattnet på Landsort där vi varit mest. Men det har blåst. Fy sjutton vad det har blåst. Vi har bara några enstaka gånger kunnat ta oss i väg med vår lilla båt. Äta ute på kvällen har bara varit att glömma. Det gjorde vi nog bara en enda gång. Mot slutet på Landsort var det också för kallt. Veckan i Norrköping och Visby var fin och det är vi glada för. I Lidköping var det varierat, men vi kunde njuta av kvällssol i stiltje åtminstone två kvällar.

Men framförallt viktigast av allt: Nu har vi fått vårt hus!

Min läsning

Jag har läst massor på semestern! Faktiskt mycket mer än jag trodde. Jag linger bra till inför mitt läsmål, trots att augusti börjat dåligt på läsfronten. men snart har jag ett mysigt hus med massor av bra läsplatser och då kommer jag igen!

Världssommar 2020: Det har varit en oerhört lärorik månad där jag har läst noveller från bland annat Barbados, Cypern och Kiribati. Jag har också fått rejäl fart på läsandet och läst romaner från Centralafrikanska republiken, Kina och Mauritius. Sedan har det blivit en hel del från Sydkorea som mynnade ut i en temavecka under flytten (då jag ändå inte hade tid att skriva om något annat). Jag ska sammanfatta min lässommar i ett separat inlägg senare.

Tolv månader – tolv länder: Nu läste jag äntligen ut My country, Africa av Andrée Blouin. Det var en mycket bra representant från Centralafrikanska republiken med beskrivning av en del av landets historia, från koloni till självständig stat.

Jag har fortfarande kvar:

  • Djibouti
  • Mauretanien
  • Tchad

Sydafrika som temaland 2020: Här jag jag påbörjat Bessie Heads Där regnmolnen hopas, men inte fastnat i den. Det kan bero på att flytten tagit enormt på krafterna och läsningen gått ner enormt sedan vi fick huset.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Inget nytt, så här är en utmaning att ta tag i inför hösten.

Semesterutmaningen Malta: Jag har läst två böcker och därmed läst färdigt och jag kommer med en summering separat om några dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.