Recension: Azzopardi, Clare; Others, across; 2005

Others, acrossClare Azzopardi kommer från Malta och Others, across är en novellsamling som ingår i en serie av samtida maltesisk litteratur. Jag har tidigare läst Maria Grech Ganado och Simone Iuguanez som utgivits i samma serie. Others, across är den sista boken jag läser inom ramen för min semesterutmaning. Jag åkte ju, som ni alla förstår, inte till Malta i maj 2020. Nu hoppas vi på någon gång 2021 istället!

Others, across innehåller två noveller, jag tror sammanlänkande. De är både skrivna i en slags surrealistisk stil där språket spelar en stor roll. Översättaren Albert Gatt skriver på baksidan att översättningen är i sig en migration. Och det kan han ju verkligen  ha rätt i. Det andra novellen har Malta och invandring i fokus och det var också den text jag tyckte bäst om.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.