Bör vi sätta dit dem som får yonimassage?

Jämställdhet

Det har kommit en ny trend med att massera sitt könsorgan som avslappning. Det kallas yonimassage och slutar inte sällan med multipla sprutorgasmer. Är inte detta egentligen ett förtäckt sexköp frågar sig många. Mitt svar är ja, men är det egentligen ett problem? I Sverige är det förbjuder att köpa – men inte att sälja – sexuella tjänster och flera har granskat tantramassagen och diskuterar om inte massage av slidan skulle räknas som en sexuell handling.

Jag tillhör sexköpslagens förespråkare. Den fokuserar på dem som är offer (kvinnorna) och inte på moralism (sex utanför äktenskapet och mot betalning). Jag anser att en diskussion om lagen ständigt behöver diskuteras för att det är viktigt att man räddar kvinnor som inte velat hamna i prostitution undan torskarna. Det kan handla om trafficking, men också om kvinnor som kanske började sälja sex som tonåringar och sedan aldrig hittat en väg ut.

Att jämföra prostitution och massagesalonger som erbjuder slidmassage är lite vanskligt. De som utför massagen som leder till orgasm är till exempel inte sällan av kvinnligt kön. Med andra ord är det inte den sexuella upplevelsen som är huvudsyftet. Som man kan man ju också öppna massageinstitut med penismassage, men kan tänka mig att antalet ickehomosexuella kunder kommer att vara försvinnande få. Thaisalonger med happy ending är en bättre jämförelse, men här finns det definitivt ett hot mot kvinnliga thaimassöser.

Skulle det vara så att de människor som ägnar sig åt att utföra yonimassage är dittvingade eller på annat sätt extremt utsatta skulle det såklart vara värt att göra razzior mot sådana salonger för att sätta dit dem som utnyttjar dessa människor. Min kvalificerade gissning är att så inte är fallet. Vad vinner man då på att ständigt ta upp att yonimassage är en sexuell tjänst och borde omfattas av sexköpslagen? Jag tror att den enda vinsten är för dem som är emot lagen, för den kommer att urholkas och förlora sitt syfte.

Så om du är man och spontat känner att varför får kvinnor och inte jag, föreställ dig att gå till en man som masserar din penis till multipla orgasmer. Om detta inte låter lockande kan du fundera ett varv till om det är ett jätteproblem att kvinnor köper sex av kvinnor. Är det ens ett problem att de köper dessa tjänster av män? Far någon man illa av att “behandla” kvinnors slidor? Tycker du att sexköpslagen är en bra grej så fundera ytterligare ett varv om det är detta vi ska jaga.

Den här frågan är på intet sätt lätt. Jag är verkligen ingen förespråkare av massagesalonger som förtäckta bordeller. Frågan är om yonimassage verkligen är det. Det sker helt öppet och ingen utsätts eller känner sig hotad. Som liberal känner jag lite att “vad är problemet”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.