Bokmässan 2021: Vem är min nordiska favoritförfattare?

Sofi Oksanens hår

Sofi Oksanens hår. Bokmässan 2013.

Norden är tema på Bokmässa 2021 och Linda på Enligt O ställer en fråga om vår nordiska favoritförfattare. Jag kommer inte att svara en, jag kommer att svara en från varje land. Bara så ni är förberedda på detta typiska politikersvar från min sida. Nu är jag ju ingen politiker och sen tänkte jag att ni som följer mig slaviskt (vilket i och för sig nog ingen gör) förmodligen är trötta på att bara läsa om Lise Nørgaard jämt.  Därför får i nu är fyra Nordiska favoriter.

Från Finland kommer många fantastiska författare, men Sofi Oksanen är självskriven.

Norge är faktiskt ett land där jag inte har en självskriven favorit så jag säger Vigdis Hjorth som seglat upp som favorit de senaste veckorna. Arv och miljö är helt fantastisk!

Auður Ava Ólafsdóttir kommer från Island och skriver lågmälda vackra historier som jag fullkomligt älskar!

Just det, Danmark. Lise Nørgaard som är författaren bakom TV-serien Matador måste ni läsa om ni inte gjort det förut! Så det så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.