Bokmässan 2021: Fem sköna selfies

Bokmässan och andra litterära evenemang har på senare tid blivit en tid för selfies som gör en starstrucked bara man tittar på dem. När jag började åka på bokmässan tog andra bilder åt mig eftersom konceptet selfie inte var så utbrett då. Idag tänkte jag som lite nostalgi och press inför kommande bokmässa, visa er några minnesvärda ”selfies” från min bokbloggarkarriär.

Selfie med Helen Pankhurst på bokmässan 2019

Det största selfie-ögonblicket var med Helen Pankhurst på bokmässan 2019. Helen är i rakt nedstigande led släkt med Sylvia och Emmeline Pankhurst, suffragetter i början av förra seklet. Jag fick träffa henne genom Feministiskt Perspektiv som bjudit in henne för att fira rösträtten. Och vilken tur att de firade den redan 2019 och inte sparade sig till i år! Då hade vi ju ingen aning om att det mesta inte skulle bli av på grund av en viss pandemi.

Selfie med Kate Davies på bokmässan 2019

På samma bokmässan som ovan fick jag träffa den nya spännande feministiska författaren Kate Davies. Det var en fin intervju och jag fick även en trevlig pratstund med hennes fru som berättade att de båda var stora fans av den svenska TV-serie Bron och att de åkt till Malmö och Köpenhamn för att semestra i seriens fotspår.

Jag och Anna Charlotta Gunnarson

Min första äkta selfie på bokmässan var när jag 2014 sprang på Anna Charlotta Gunnarson, som jag interagerat med på Twitter. Först vågade jag inte gå fram, men så tänkte jag att jag ju faktiskt pratat med henne flera gånger, om än digitalt. Hon visste vem jag var, såklart 🙂

Chimamanda Ngozi Adichie och jag

En liten suddig bild lyckades min kompis ta av mig och Chimamanda Ngozi Adichie 2013 på Stockholm literature. Tur att hon gjorde det för även om selfies hade varit mer självklart då, så hade jag nog inte vågat fråga. Så starstrucked var jag!

Sofi Oksanen signerar Utrensning

Slutligen en bild på mig och Sofi Oksanen när jag får Utrensning signerad och hon ser klistermärket med ”ingår i feministiskt litteraturkanon”, Hon undrade vad det står och jag tror att jag på bilden berättar det. Minns att hon log brett. Det gjorde typ mitt år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.