Augustprisnomineringarna presenterades idag!

Augustmedalj nominerad 2016

Idag presenterades Augustprisnomineringarna och bland de skönlitterära böckerna fanns två jag har läst och recenserat. En bok håller jag på att läsa och en bok vill jag verkligen läsa. Du kan läsa om alla böcker i de tre klasserna skönlitteratur, facklitteratur och barn- och ungdomslitteratur här.

Jag har läst Therese Bohmans bok Aftonland och älskade den. Jag hoppas verkligen att den vinner. Att Linda Boström Knausgårds Välkommen till Amerika är nominerad är föga förvånande, men den tyckte jag inte lika mycket om.

Bland de facklitterära böckerna vill jag läsa Niklas Orrenius bok om Lars Vilks, Skotten i Köpenhamn. Som en den yttrandefrihetsfundamentalist jag är ska det bli spännande att se vad han kommer fram till. Gillar Orrenius och vad han skriver så det ska bli spännande att läsa den.

I Barn- och ungdomsklassen håller jag i detta nu på att läsa Ormbunkslandet av Elin Bengtsson. Det är en fint berättad historia, men jag är så kluven till innehållet. Den handlar om incest, et kärleksförhållande mellan två syskon.

Vilken är din favorit bland de nominerade?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.