Äntligen grönt, sol och värme – majsummering 2023

Jag och Kira Rudik

Maj har varit en fin månad på många sätt. Det har äntligen blivit varmt och jag har kunna lägga strumpbyxorna på hyllan för den här säsongen. Vi har firat både Eurovision (jo, det firar man har vi i vår familj bestämt) och födelsedag. Selma är nu sju år och jag kan knappt förstå det. Politiskt har arbetet med tidningen tuffat vidare och jag fick äntligen min selfie med den ukrainska parlamentarikern Kira Rudik.

Det märks att barnen längtar efter sommarlov och det gör helt ärligt jag också. Jag kommer att behöva jobba massor i sommar, men att skriva texter på Landsort i min egen takt är inte samma sak som att behöva gå upp kvart över sex på morgonen för att utfordra och få iväg två barn till skolan.

Min läsning

Det går fortsatt trögt med läsningen och om jag inte plockar upp någon ljudbok så tar böckerna längre tid än vanligt att läsa ut. Läser man endel i jobbet så blir det väl så, antar jag. I juni blir prio att klara EU-läsningen.

Läsa jorden runt: EU-läsningen tuffar på och det blev tre nya länder lästa i maj. I övrigt inga nya länder. Det blir väl annat efter EU, kan jag tänka mig. Men 40 länder på ett år lär jag ju klara med råge. 27 länder är jag uppe i redan nu. Nya länder i maj:

  • Bulgarien
  • Cypern
  • Italien

EU-länder: Jag ska läsa från alla EU-länder under Sveriges ordförandeskap och som ni kan se ovan så kan jag pricka av tre länder; Bulgarien, Cypern och Italien. Då är 22 av27 länder avklarade, med en månad kvar. Fem länder och fem böcker ska avklaras i juni. Det är tur att jag har ett par påbörjade redan.

Bokcirkel: Vi har bokcirklat Fri av Lea Ypi och Adjö Cowboy av Olja Savičević. Lea Ypi är från Albanien och Olja Savičević från Kroatien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.