Recension: O’Leary; Beth; Alla hjärtans dag; 2022

Alla hjärtans dagBeth O’Leary är en feelgoodförfattare som har gillat förut, så när jag såg att hon gett ut en bok till som inte jag inte läst, valde jag att lyssna på den. Alla hjärtans dag är en bok om tre kvinnor, som inte känner varandra, och en man, som alla kvinnor känner. Boken är utgiven på svenska på Printz Publishing.

Det är alla hjärtans dag. Josep dyker inte upp på sin frukostdejt med sin älskarinna Shioban. Inte heller kommer han på lunchdejhten han skulle ha med sin flickvän Miranda. På alla hjärtans dags kväll skulle han gå på en förlovningsfest med sin vän och flirt Jane, men han kommer aldrig.

Dagen efter alla hjärtans dag ber Joseph alla kvinnorna om ursäkt. Förhållandet med Shioban är fortfarande bara ett sexuellt förhållande, men det känns som att det finns utrymme för mer. Mirandas och Josephs förhållande lunkar på, men känns inte helt bra. Jane och Joseph verkar vara en bra match, men det är något som står i vägen för deras kärlek.

De olika kvinnornas relation till Joseph är spännande och det enda som står i vägen är att du hela tiden vet att den kvinnan ju inte är den enda. Vem ska han välja? Ju längre jag läste, desto mer bekymrad blev jag. Jag kände sympati för alla även om jag ”visste” att mannen var ett kräk. När jag sedan förstod hur författaren skulle lösa det hela, kunde jag inte låta bli att tänka att jag ju borde räknat ut det.

Alla hjärtans dag var inte en fantastisk feelgood, men den dög absolut för lite avkoppling. Det finns både kärlek och svärta i den och det är inte bara kärlek som står i fokus. Dessutom tar den upp problemet med män som tar vad de vill ha och sällan blir straffade för det. Såklart hoppas vi på någon form av straff innan läsningen är slut. Men hur det slutar, får du själv läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.