Jag och Palmemordet – en kärlekshistoria som blev nödvändig

Olof Palme minnesmärke

Veckans fråga på Kulturkollo är vilket som är vårt favoritmysterium, löst eller inte. Palmemordet är mitt svar. Inte för att jag av egen kraft älskar att grotta ner mig i alla detaljer, utan för att min man gör det. Och jag älskar honom.

För er som följer min man i sociala medier så vet ni garanterat att han är smått besatt av Palmemordet. Nu var det ett tag sedan han körde sin Palmemordstimma på Twitter, men jag har gått omkring med honom i Almedalen där både kända och okända människor frågat honom när den kommer tillbaka.

Jag får såklart höra en hel del här hemma. Jag har fått höra det mesta om polisspåret, Sydafrikaspåret och PKK-spåret. Jag har diskuterat olika vittnen och deras positioner under mordnatten. Jag har fått veta att flera inklusive mördaren burit blå täckjackor som var moderna 1986 och själv kunnat dra slutsatsen att vittnena kan ha sett varandra och inte mördaren.

Jag och min man har också pratat om källkritik gällande vittnena och hur svårt det kan vara att minnas långt efteråt exakt vad man gjorde och såg. Maken har också förklarat att ett av huvudvittnena var berusad på väg hem från en firmafest. Han måste ju ångra den fyllan ganska rejält efteråt.

Så alla ni som frågar hur det är att vara gift med en sådan Palmemordsfanatiker så kan jag meddela att det ofta är ganska kul. ”Omvänd Palmemördarväg” är en helt normal vägbeskrivning. Likaså att läsa högt från egenutgivna böcker av konspirationsteoretiker. Nu ska dessutom Palmeutredningen tas över av Krister Pettersson. Det är så roligt att jag inte kan sluta skratta.

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

  Lyckades totalt glömma bort Palmemordet när jag tänkte på mysterier. Det är ju ett väldigt intressant fall.

  1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

   Verkligen! Ska tydligen vara en massa misstag i utredningen som gjort att det inte är löst. Om man får tro maken alltså 😉

 2. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

  Tänkte också på Palmemordet. Låter som Andreas skulle kunna skriva en egen bok i ämnet. Eller har han gjort det?

  1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

   Nej, inte än. Men vem vet…

 3. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

  Det är smått fantastiskt kul faktiskt det här att Krister Pettersson ska ta över Palme-utredningen 😉

  Det här är nog faktiskt mitt mysterium också om jag bara får välja ett. Jag skulle inte säga att jag är besatt och insatt som din man, men jag läste väldigt många böcker på temat i tonåren och kunde aldrig riktigt acceptera att det inte skulle komma till någon lösning. Kanske kan Krister lösa det nu 😉

  1. Notice: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4435

   Då är du nog betydligt mer insatt än jag iaf! Jag har lyssnar bara till min man och GW i den här frågan 😉 Maken tänkte tvinga mig att läsa Affären Anti Avsan om en stackars moderat riksdagsledamot, fd polis, som en galning pekat ut som skyldig i fallet. Rättshaverister och konspirationsteoretiker finns det gott om!

   Och ja, hoppas Krille löser fallet nu 😉

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.