Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jag och Palmemordet - en kärlekshistoria som blev nödvändig

Jag och Palmemordet – en kärlekshistoria som blev nödvändig

Olof Palme minnesmärke

Veckans fråga på Kulturkollo är vilket som är vårt favoritmysterium, löst eller inte. Palmemordet är mitt svar. Inte för att jag av egen kraft älskar att grotta ner mig i alla detaljer, utan för att min man gör det. Och jag älskar honom.

För er som följer min man i sociala medier så vet ni garanterat att han är smått besatt av Palmemordet. Nu var det ett tag sedan han körde sin Palmemordstimma på Twitter, men jag har gått omkring med honom i Almedalen där både kända och okända människor frågat honom när den kommer tillbaka.

Jag får såklart höra en hel del här hemma. Jag har fått höra det mesta om polisspåret, Sydafrikaspåret och PKK-spåret. Jag har diskuterat olika vittnen och deras positioner under mordnatten. Jag har fått veta att flera inklusive mördaren burit blå täckjackor som var moderna 1986 och själv kunnat dra slutsatsen att vittnena kan ha sett varandra och inte mördaren.

Jag och min man har också pratat om källkritik gällande vittnena och hur svårt det kan vara att minnas långt efteråt exakt vad man gjorde och såg. Maken har också förklarat att ett av huvudvittnena var berusad på väg hem från en firmafest. Han måste ju ångra den fyllan ganska rejält efteråt.

Så alla ni som frågar hur det är att vara gift med en sådan Palmemordsfanatiker så kan jag meddela att det ofta är ganska kul. ”Omvänd Palmemördarväg” är en helt normal vägbeskrivning. Likaså att läsa högt från egenutgivna böcker av konspirationsteoretiker. Nu ska dessutom Palmeutredningen tas över av Krister Pettersson. Det är så roligt att jag inte kan sluta skratta.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Lyckades totalt glömma bort Palmemordet när jag tänkte på mysterier. Det är ju ett väldigt intressant fall.

   • Hanna16 november, 2016 kl. 03:27
    Författare
   • Svara

   Verkligen! Ska tydligen vara en massa misstag i utredningen som gjort att det inte är löst. Om man får tro maken alltså 😉

 2. Tänkte också på Palmemordet. Låter som Andreas skulle kunna skriva en egen bok i ämnet. Eller har han gjort det?

   • Hanna16 november, 2016 kl. 03:27
    Författare
   • Svara

   Nej, inte än. Men vem vet…

 3. Det är smått fantastiskt kul faktiskt det här att Krister Pettersson ska ta över Palme-utredningen 😉

  Det här är nog faktiskt mitt mysterium också om jag bara får välja ett. Jag skulle inte säga att jag är besatt och insatt som din man, men jag läste väldigt många böcker på temat i tonåren och kunde aldrig riktigt acceptera att det inte skulle komma till någon lösning. Kanske kan Krister lösa det nu 😉

   • Hanna16 november, 2016 kl. 03:35
    Författare
   • Svara

   Då är du nog betydligt mer insatt än jag iaf! Jag har lyssnar bara till min man och GW i den här frågan 😉 Maken tänkte tvinga mig att läsa Affären Anti Avsan om en stackars moderat riksdagsledamot, fd polis, som en galning pekat ut som skyldig i fallet. Rättshaverister och konspirationsteoretiker finns det gott om!

   Och ja, hoppas Krille löser fallet nu 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.