Utmaning 2023: Omläsning av favoriter

Shelfie maj 2021

Så många böcker, så litet tid. Vem har tid till att läsa om böcker? Jag är inte en person som läser böcker igen och igen, men såklart händer det att jag läser om en bok. Böcker som varit favoriter vill jag ibland se om de håller än idag. Nu tänkte jag att 2024 ska bli året då jag kör några omläsningar, eller minst tre för att vara mer specifik.

De titlar som jag tänkt på att läsa om är för det första Elefantens öga av Inger Alfvén, som jag älskade när jag läste den i trean på gymnasiet. Jag skrev en analys om den och håll ett föredrag, minns jag. Sedan har jag aldrig läst om den.

Jag vill också läsa om Purpurfärgen av Alice Walker, men på originalspråk den här gången. The color purple står i bokhyllan, inhandlad för många år sedan för exakt det syftet. Nu borde jag få tummen ur.

Jag läser då och då om Mhairi McFarlanes fina feelgoodromaner och där kanske det finns någon mer jag vill ta tag i igen. Eller så läser jag någon annan kärleksroman som fastnat. Ibland behöver jag något riktigt romantiskt och finns det inget bra nytt, går det bra med något gammalt.

Tre böcker och det kanske inte blir de ovan, även om jag hoppas att jag läser de två förstnämnda. Allt räknas utom böcker jag läst för ena barnet och som nu läses för det andra. Isåfall blir det för lätt då de just nu gillar samma böcker och där jag har åkt på att läsa dem i båda fallen. Det ska vara böcker som jag vill läsa om för mitt höga nöjes skull.

1 ping

  1. […] mitt projekt att läsa om gamla favoriter från förr började jag med Inger Alfvéns Elefantens öga, en bok som gjort enormt intryck på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.