10 veckor i januari med axelfraktur – januarisummering 2024

Kungsberget med skadad axel

Jag och barnen på Kungsberget och här åker jag med skadad axel. Januari 2024.

Januari började fint med skidåkning på Kungsberget. Sedan gick det snabbt utför, om man får dra ett pappaskämt. Jag föll illa i en backe och drog på mig en axelfraktur. Det är en ganska stor spricka för att vara en liten, för att citera en läkare som tittat på mina röntgenplåtar. Operation var lyckligtvis inte nödvändigt och innan en sjukgymnast ens haft tid, börjar jag bli mycket rörligare.

Jag bestämde mig för att 2024 skulle vara året då jag tränar varje dag. Minsta möjliga tärning är en kvarts rehab-träning och det har varit det jag ägnat den mesta tiden åt. Tack vare det, antar jag, har jag nu kunnat köra ett och annat mer normalt träningspass. Jag kan dock inte göra armhävningar eller lattja med kettlebells. Det är ärligt talat mer jag inte kan göra än kan göra, men det går framåt.

Nu är det äntligen februari efter tio långa veckor och till på köpet härliga plusgrader. Dock är det februari, årets kallaste månad, och snö och minusgrader kommer givetvis tillbaka. Jag försöker att inte tänka på slutet av mars förra året då snön låg tjock på gatorna. Vintern kom så tidigt förra året att jag är mer än trött på kylan.

Min läsning

På jobbet fick jag en rivstart 2024 och nästan allt som har med bloggen att göra har kommit i skymundan. jag har recenserat lite böcker och redovisat någon utmaning, men jag har varken haft kraft eller fantasi att hitta på nya utmaningar. Som vanligt ska jag läsa 40 länder per år, men i övrigt får tiden utvisa om det blir några fler utmaningar. Läsmålet för året är satt till 120 böcker och jag ligger lite efter redan nu, men det oroar mig inte det minsta.

Läsa jorden runt: Jag ska läsa från 40 länder och läste från fem länder i januari, vilket är lite lite, men lågt hängande frukter som Sverige och USA är inte med, så det ordnar nog upp sig snart. Länder lästa från i januari:

  • Australien
  • Finland
  • Norge
  • Storbritannien
  • Island

Norge på norska: Den avslutade jag och redovisade för här.

Bokcirkel: Vi har bokcirklat om Hemkomsten av Kate Morton från Australien i januari och nästa bok är Senseis portfölj av Hiromi Kawakami från Japan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.