Lucka 11: Erna och Joel i Elefantens öga

Elefantens öga

En favoritbok som jag faktiskt inte läst om än (det måste genast bli ändring på det!) är Elefantens öga av Inger Alfvén. Enligt mig är Inger Alfvén en av Sveriges stora författare genom tiderna. I Elefantens öga står familjetragedier och att ärva dåliga mönster i centrum, men kärlekshistorien mellan Erna och Joel är själva ramen.

Erna träffar en underbar kille, Joel, men han släpper inte riktigt in henne i sitt liv. Hon förstår så småningom att han bär på ett mycket tungt bagage och när han berättar att hans syster Zoe bor på Hawaii sedan studenten och att han inte vet var hans mamma är, bestämmer sig Erna för att Joel måste åka till Hawaii och prata med sin syster.

Elefantens öga är inte en kärleksroman, men kärleken i den är oerhört fin. Det är kärleken som gör att Joel kan komma framåt och lägga sina demoner bakom sig. genom Erna kan han äntligen börja leva sitt liv. Nu är det jag som går ner i biblioteket på nedervåningen och hämtar upp Elefantens öga, för den måste läsas om. Och du som inte läst den, har en fantastisk läsupplevelse framför dig!

1 ping

  1. […] titlar som jag tänkt på att läsa om är för det första Elefantens öga av Inger Alfvén, som jag älskade när jag läste den i trean på gymnasiet. Jag skrev en analys […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.