Toni Morrison blev 88 år

Toni Morrison

Toni Morrison är död, hon blev 88 år. Morrison fick nobelpriset i litteratur 1993 som den första svarta kvinna någonsin. Svenska Akademiens motivering löd:

”som genom en romankonst präglad av visionär kraft och poetisk pregnans levandegör en väsentlig sida av amerikansk verklighet”

Hon debuterade 1970 med De blåaste ögonen och slog igenom som författare 1977 med Solomons sång och har sedan kommit med flera böcker som gjort succé. Älskade , Sula och Jazz är några andra av hennes verk. På svenska kom senast Recitatif, en novell från 1983 som Novellix gav ut 2018.

Toni Morrison är en av mina favoriter bland alla nobelpristagare och en riktig värdig vinnare. Det är tråkigt att höra att hon gått ur tiden. Nu ska jag hedra hennes minne med att läsa något av henne som jag inte tidigare läst.

1 kommentar

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
    • Katarina7 augusti, 2019 kl. 09:54
    • Svara

    Ja, hon var en fantastisk författare! Det var länge sen jag läste henne senast, jag får nog också passa på att ha en omläsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.