Morrison, Toni; Sula; 1973

SulaDenna bok läste jag för mycket länge sedan, men trots det väljer jag att ha med den här. Jag kommer en dag att läsa om den och då förnyar jag recensionen. Sula är den yngsta av tre generationer starka kvinnor. Vi får även möta hennes mor Hannah och mormor Eva. De lever under knappa förhållanden i en småstad i USA och tillhör den svarta befolkningen. Sula och hennes bästa vän Nell väljer olika liv, Nell stannar i byn och Sula väljer att lämna för plugg och cityliv. Det är en bok om starka kvinnor och en bok om fattigdom. Nu var det länge sedan jag läste den, men jag vet att jag tyckte om den då.

2 pingar

  1. […] Toni Morrison, USA: Jag fick Sula i julklapp det året och jag tyckte om den boken. Jag har recenserat den här i feministbiblioteket […]

  2. […] Sula 1973 […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.