Tematrio v 45 – Ungdomsböcker

Den här veckan vill Lyran att vi ska lista tre bra ungdomsböcker. Jag tänkte att jag inte skulle lista tre klassiker, utan ta tre stycken som kommit ut de senaste åren. Efter att ha läst detta blogginlägg, så tycker jag att det är på sin plats.

Snart är jag borta av Hanna Jedvik: Jag älskade den här boken om två vänner där den ena längtar till Göteborg och lyssnar på Broder Daniel. Båda har bekymmer, men det är trots allt en feelgoodroman. Jag kände igen mig så i Göteborgslängtet.

Det händer nu av Sofia Nordin: En underbar historia om två tjejer som faller för varandra, helt utan komma-ut-problematik. Det bara är helt självklart att två tjejer kan bli kära och ha sex. Underbar kärleksroman!

Utan titel av Anna Charlotta Gunnarson: Jag har läst alla Gunnarsons barnböcker och älskat dem. Nu har jag bara en bok kvar och det är en ungdomsroman. Den står i min bokhylla, men jag har inte läst den än. Jag ser fram emot att ta mig tid till det!

9 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Helt okända för mig. Tack för tips.

 2. Faktiskt inga som jag läst!

 3. Tack för tre boktips som jag aldrig hört talas om 🙂

 4. En bok som handlar om längtan till Göteborg… den borde jag kanske kolla upp.

   • Hanna5 november, 2013 kl. 10:41
    Författare
   • Svara

   Hon var precis som jag i den åldern 🙂

 5. Det här händer nu låter som en bok för mig. Jag är lite trött på komma-ut-problematik, nämligen. Och kärleksroman är jag sugen på just nu. Tack för tipsen 🙂

   • Hanna5 november, 2013 kl. 10:41
    Författare
   • Svara

   Den är hur bra som helst! Rekommenderas varmt.

 6. Helt okända böcker för mig. Tack för tipsen 🙂

 7. Inga jag läst så tack för tipset 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.