Att-läsa-lista november

Böcker november

Då är det ny månad igen och jag har fortfarande en massa utmaningsböcker och recensionsex som ska läsas. Det känns inte jobbigt utan bara roligt, om någon undrar.

Jorden runt-resan

Denna månad åker vi till Asien i Lyrans Jorden runt-resa och jag har redan tjuvstartat och läst Svalornas lek av Zeina Abirached. Jag har tänkt att läsa två böcker till den här månaden och hoppa de två andra (Mo Yan vill jag inte läsa något mer av!). Böcker är på väg till mig i ett paket från Adlibris, bland dem Mãn av Kim Thúy och Morgon i Jenin av Susan Abulhawa.

Tre på tre

Jag har läst två av tre tegelstenar som jag åtagit mig inom ramen för Pocketlovers utmaning tre på tre. Just nu läser jag Även tystnaden har ett slut av Ingrid Bentacourt

Recensionsexemplar

Just nu läser jag Det tomma hemmet av Lidia Tjukovskaja, en mycket intressant bok som Ruin förlag att gett ut i nytryck. Min vän Amanda rekommenderade rekommenderade den och här har hon skrivit om boken. Hon har varit med att omarbeta översättningen! Sedan ska jag läsa Jag är Malala av Malala Yousafzai från Ica förlag och den ser jag mycket fram emot. Jag har också ett ex av Albert Bonniers novellsamling Granta med flera intressanta författare i. Slutligen har jag från finska Schildts & Söderström fått en bok med två texter av Karin Smirnoff, dotter till Siri von Essen och August Strindberg.

Science fiction-helg

Ja, då var datum satt för sf-helg och det bli sista helgen i november/första helgen i december. Jag läser noveller av Alice B Sheldon och så ska jag läsa Mörkrets vänstra hand av Ursula Le Guin när jag hittar den i flyttkaoset.

Novell-lördagar

Jag lovade förra månaden att jag skulle recensera noveller från Kambodja, men annat kom emellan. Jag får se om jag hinner läsa det till nu på lördag istället. Polen, Brasilien och Georgien ligger i att-läsa-högen av Tranans novellsamlingar.

Nobelpristagare

Jag hade redan läst Alice Munro, så henne var jag inte tvungen att läsa i år. Kunde dock inte låta blir det. I år ska jag ha läst alla nobelpristagare sedan 1970 och kvar har jag Patrick White, vars bok Livets träd är tunnelbanebok för tillfället samt lyrikerna Vicente Aleixandre och Eugenio Montale. Verk av dem är beställda på bibblan.

Det var en gedigen lista! jag får se vad som hinns med.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Lycka till med läsandet! Jag håller på med M~an, och hittills tycker jag mycket bra om den. Ser förresten fram emot din si-fi helg!

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna7 november, 2013 kl. 03:35
    Författare
   • Svara

   Tack, än så länge går det bra 🙂 Jag längtar så efter mitt bokpaket och Man ser jag mycket fram emot. Beställde även Ru när jag ändå var i farten. Roligt att du ser fram emot sf-helgen! Jag håller på att läsa för fullt. Sf är inte helt min grej, men det har varit spännande läsupplevelser hittills!

 2. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Goda val :). Jag ska också läsa Man och Svalornas lek. Morgon i Jenin har jag läst sedan tidigare – mycket bra.

  Blev så förvånad när jag fick hem Svalornas lek över att det var en seriebok, det hade jag missat. Lite ovanlig läsning för mig. Gillar den här jordenruntresan skarpt.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna7 november, 2013 kl. 11:16
    Författare
   • Svara

   Svalornas lek är otroligt bra! Den går ju fort också 🙂 Hoppas på att de andra böckerna kommer imorgon. Jorden runt-resan är verkligen toppen!

 3. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Härligt med läsutmaningar, även om jag själv just nu ligger ganska lågt med bara ett par stycken 😉

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna9 november, 2013 kl. 01:36
    Författare
   • Svara

   Det är härligt, men det får inte bli ett tvång. Så måste man ta sig ur fortare en kvickt!

 4. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Just det, skulle ju tipsa också:

  http://adanewmedia.org/ – Feminist Science Fiction

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna9 november, 2013 kl. 01:36
    Författare
   • Svara

   Åh tack! Vi får se om jag fastnar för denna genre 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.