Jedvik, Hanna; Snart är jag borta; 2010

Snart är jag bortaSnart är jag borta är den första ungdomsbok jag recenserar som är nyläst. Boken handlar om två tonårstjejer, Lina och Maja, som båda lider av olika tonårsproblem.  Boken börjar med att Lina blir våldtagen på en efterfest och det är något hon inte kan berätta för någon, inte ens för Maja. I början trodde jag att det skulle bli en svart ungdomsbok med mycket missär, men jag kunde inte ha mer fel. Det är feel-good-bok, även om den tar upp viktiga problem som många unga tjejer har. Maja har tidigare skurit sig i armarna, men har nu fått nya saker att leva för. Hon vill ta studenten och flytta bort från stan, till Göteborg. Lina, som är ett år yngre än Maja, vill inte ha förändring och kämpar för att överleva vardagen, men får samtidigt nya vänner och nya perspektiv på livet.

Jag gillade boken och sträckläste den och det bästa av allt var historien om Maja, som hade mycket av mig i sig, Jag har aldrig skurit mig i armarna, men jag har vaknat varje morgon i ett helt år och tänkt att snart tar jag studenten och snart får jag flytta till Göteborg.

Boken är utgiven på Rabén&Sjögren.

Läs också:
Bokhora
En bok om dagen
Göteborgs-Posten
Svenska Dagbladet

2 pingar

  1. […] Min recension av boken kan du läsa här. […]

  2. […] Hanna Jedvik: En bra ungdomsboksförfattare och en trevlig person på twitter. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.