Tematrio v 34 – Sommarens bästa

Vad roligt, nu uppmanas jag lista sommarens bästa böcker av Lyran! Kul tematrio den här veckan. Det här är min sommars bästa böcker:

Bastarden från IstanbulBastarden från Istanbul av Elif Shafak: Den absolut bästa boken jag läst i år är Bastarden från Istanbul. Den förenar feminism, kvinnohistoria, minoritetsproblematik och armeniernas historia.  Det är svårt att fånga bokens storhet på bara några få rader. Läs den!

 

Gabriela Stjärna och tjuvenGabriela Stjärna och tjuven av Anna Charlotta Gunnarson: Sommaren 2013 har varit sommaren då jag har upptäckt Anna Charlotta Gunnarsons barn- och ungdomsböcker. Jag har varit otroligt impad av samtliga jag läst och min favorit är Gabriela Stjärna och tjuven som tar upp viktiga problem som svartsjuka och klasskillnader.

Tjeckien berättar: I sammetens spårEn pistasch, tack! av Anna Zonová: Den bästa novellen jag läst i sommar var En pistasch, tack! av slovakiskfödda Anna Zonová. Novellen utspelar sig i Prag efter kommunismens fall. Den är en lite tvärtom-berättelse där den superplanerande och nitiska maken står i centrum. Låter kanske inte så bra, men det var det!

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Bastarden från Istanbul är en av mina favoriter!

 2. Vad roligt att du har med en barn- och ungdomsbok på listan! Och tack för påminnelsen om Gabriela Stjärna, har tänkt låna den till barnen.

 3. Bastarden från Istanbul låter intressant, den noterar jag till min egen intresse-lista (som bara växer och växer, huja)

 4. ”Bastarden från Istanbul” noterad, låter ju intressant.

 5. Jag blir alltmer nyfiken på Elif Shafak, så jag borde nog ge Bastarden från Istanbul en chans 🙂

  • Hanna21 augusti, 2013 kl. 10:55
   Författare
  • Svara

  Ja, ni måste ge Bastarden en chans! Den är hur bra som helst! Och så lite roligt skriven, trots det allvarliga temat.

 6. De låter intressanta, tar tacksamt emot tipsen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.