Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tävling! Vinn europeiska böcker! - Feministbiblioteket

Tävling! Vinn europeiska böcker!

EU-ballonger

Ingen riktig bloggfest utan en rejäl tävling! Den här veckan lottar jag ut tre böcker från EU-läsningen som kanske kommer från länder ni normalt inte läser så mycket ifrån.

Hur deltar du i utlottningen? Skriv något om festen, på din blogg, facebook, twitter eller instagram. Det behöver inte vara ett rent tips om festveckan, utan kan vara ett eget bidrag med en text om europeisk litteratur eller annan kultur (men länka gärna till något av inläggen här om du bloggar). Du får helt enkelt använda din fantasi! Använd #europafest2016 eller länka i något kommentarsfält så jag ser att du är med. Alla böckerna är med i en och samma utlottning så skriv en prioritetsordning för böckerna om du har några preferenser.

Dragningen sker på söndag kväll 6/3 klockan 17.

De böcker du kan vinna är:

En plastig treaEn plastig trea av Petra Hůlova (Tjeckien): Ramus förlag har gett ut den här boken om en prostituerad kvinna i Prag. Du får läsa om hennes eländiga liv berättat med en stor portion humor. Det är både småroligt och djupt tragiskt på samma gång. Petra Hůlova har skrivit flera böcker som översatts till svenska och mest känd är boken Allt detta tillhör mig som handlar om kvinnor i Mongoliet. En plastig trea var riktigt bra tycker jag!

PixelPixel av Krisztina Toth (Ungern). Novellsamlingen Pixel är utgiven på Tranans förlag och det en samling korta noveller på bara 130 sidor. Toth har en personlig stil och berättaren i novellerna lägger sig ofta i historien på ett sätt som blir upplyftande och roligt. Det är lättillgängliga noveller med fina miljöbeskrivningar från Ungern och Budapest. Författaren räds inte kontroversiella ämnen som feminism, homosexualitet och romer. Jag lyssnade på henne på bokmässan och förstod att hon inte är en regimvänlig författare.

Mira och IrmaMira och Irma av Sabine Gruber (Österrike/Italien): Gruber är utgiven på svenska av Thorén och Lindskog och hon är ursprungligen från Sydtyrolen, den tyskspråkiga delen av Italien, men bor idag i Österrike. Mira och Irma är en roman om växelvis handlar om en kvinna i Rom och växelvis en kvinna i Wien. Den handlar om organdonation och att leva med att någon annan fått sätta livet till för att man själv skulle överleva. Spännande bok med ett fantastiskt slut! Jag har fått träffa Sabine Gruber och intervjua henne (på tyska!).

Stort tack till Rámus, Tranan och Thorén och Lindskog för ert generösa bidrag till tävlingen och Europafesten!

#europafest2016

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Å vad roligt! Jag vill gärna vara med i utlottningen och kommer att bidra med ett par inlägg på http://sannasbokhylla.blogspot.be.

  Om jag skulle ha turen att vinna är det här min önskeordning: 1) Hulova, 2) Gruber, 3) Toth.

  Och tack för ett roligt initiativ!

   • Hanna29 februari, 2016 kl. 01:25
    Författare
   • Svara

   Kul! Hulova är riktigt bra, så bra val 🙂 Jag ska pusha för dig under dagen också!

  • Anna29 februari, 2016 kl. 07:56
  • Svara

  Härligt med fest! Jag har tipsat om din vecka inne hos mig, står över tävlingen den här gången men hänger på på partyt!

   • Hanna29 februari, 2016 kl. 07:57
    Författare
   • Svara

   Kul! Ja, man måste inte vinna böcker om man inte vill 🙂

 2. Det är verkligen en härlig fest här på bloggen.
  Jag har tipsat på FB och Twitter och kommer att länka på bloggen lite senare idag 😉

  Jag läser gärna ”Mira och Irma” av Sabine Gruber.

  1. Det är noterat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.