Sommarutmaning 2023: Recensionskaos

Bokhög på köksbordet

På sommaren flyttar vi mer eller mindre ut till Landsort och eftersom jag ska skriva om en massa litteratur i NU i sommar har jag beställt recensionsex hem. Vi äter ofta ute nuförtiden och därför har alla böcker blivit liggande på köksbordet. Allt blandas med en mängd olika glasögon; vanliga med styrka för att korrigera närsynthet, läsglasögon för användning när jag bär linser, solglasögon med lässtyrka och solglasögon utan styrka. En vacker dag kanske jag inser värdet i progressiva glasögon.

Jag ska återkomma med fler böcker att läsa i sommar, men här är en redogörelse för alla recensionsex som jag ska beta av. I  bilden ovan är de böckerna blandade med mycket annat jag köpt och redan har hemma. Vissa ska jag recensera i tidningen och de flesta också här. Andra är bara för Feministbiblioteket. Jobb och fritid flyter ihop lite, men det är något jag själv valt och som jag hoppas att ni läsare står ut med.

Till jorden runt-utmaningen

Frankrike/Syrien: Framtidens arab  av Riad Satouff (Cobolt)

Åland: Udda fåglars ö av Lucas Hermans (Bazar)

Vietnam: Där askan blommar av Nguyễn Phan Quế Mai (Historiska media)

Israel: Att älska sin dotter av Hila Blum (Bazar)

Utanför jorden runt-utmaningen

Grönland – Resa i människornas land av Mats Andréasson och Peter Örn (Votum)

Från Casablanca till orten av Fredrik Segerfeldt (Timbro)

Kerstin Hesselgren av Anders Johnson (Förlaget Näringslivshistoria)

Ett högt pris och Med livet som insats av Veronica Palm (Bokfabriken)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.